Tevékenységünk

Programunk három pillére:

Tananyagfejlesztés

A kórházban vagy otthon, magántanulóként gyógyuló diákok a KórházSuli segítségével kapcsolatba kerülnek egy-egy középiskolás csapattal, akik mentor tanári támogatással a Moodle platformon online, személyre szabott, interaktív tananyagot fejlesztenek a számukra. Ezáltal a segített diákok izgalmas, játékos úton tudják elsajátítani az iskolai követelményeket, így gyógyulásuk után könnyebben vissza tudnak illeszkedni saját közösségükbe.

Személyes korrepetálás

Egyetemista segítőink skype-on vagy személyesen segítik a gyógyuló diákokat, nagy hangsúlyt fektetve a játékos, élvezetes tanulásra. A betegséggel küzdő fiatalok számára ez nemcsak a tanulásban, hanem az egyhangú kórházi élet megtörésében is óriási segítséget jelent, hiszen egy olyan állandó segítő áll mellettük, aki folyamatos jelenlétével, lelkesedésével motiválni tudja őket, és örömöt visz a mindennapok monotonitásába.

Közös alkotótevékenység

A harmadik pillér az a minden évben megrendezésre kerülő kiállítás, amely keretében azonos témakörben alkotnak segítők és segítettek. A közös munka lehetőséget teremt arra, hogy híd épüljön a „kint” és „bent” között, hogy üzenet jusson el a kórházi mindennapokból a hétköznapok világába és vissza. Megmutatjuk vele, hogy a fizikai korlátok lebonthatók, nem jelenthetnek akadályt abban, hogy mindenki megmutassa a világnak, hogy miben különleges.

 

Digitális iskolatáska

Minden segítettünk egy „digitális iskolatáskát” kap a programunkban, amelyben tantárgyi bontásban megtalálhatóak:

  • a számára fejlesztett személyes tananyagok,
  • a személyes vagy skype-os tanulás segédletei,
  • az iskolájából megküldött órai anyagok.

Nagy előnye, hogy mindez a segítők számára is hozzáférhető, így a résztvevők tudnak építeni egymás munkájára.

 
 
Olyan közösséget építünk, amelynek minden tagja nyer
Segíteni szeretnék
 
 

A segítettek a kortársaik támogatása révén kapcsolatban maradnak a külvilággal, és új célokat tűznek ki. A motivált gyerekek orvosi tapasztalatok alapján sokkal aktívabban vesznek részt a gyógyító folyamatokban, és könnyebben illeszkednek vissza az osztályukba és a mindennapi életükbe.

Az önkéntes diákok valódi értéket hoznak létre, saját tudásuk is bővül, fejlődik a jellemük, kreativitásuk és kommunikációs készségük, csapatjátékosokká válnak. Korán megtapasztalják az önkéntes segítés örömét. Fogékonyabbá válnak a társadalmi problémákra, így egy olyan generáció nő fel, amely érzékenyé válik a rászorulók segítésére.